Kirkkoparkki Oy

Sisäänkäynnit

Ajoluiska:

Jalankulku

Palvelut

Rengas- ja huoltopalvelut

Ajanvaraus: 09 454 3140

Autojen pesu-, puhdistus- ja vahauspalvelut

Epäpuhtauksista
Auton kori on alttiina mitä erinäisemmille epäpuhtauksille sekä muille ympäristötekijöille. Maantiepöly, hiekka, sora rasittavat auton maalipintaa ja koria mekaanisesti. Bitumi, maantiesuola ja kemialliset aineet vaikuttavat maalipintaan. Myös auringonvalo ja etenkin ultraviolettisäteily pyrkii himmentämään aikaa myöten auton maalipintaa. Tapa ehkäistä koria edellä mainituilta haittatekijöiltä on pestä ja vahata auto riittävän usein.
Koneella vai käsin
Helpoin ja vaivattomin tapa ajaa autosi huoltoaseman pesulinjalle ja antaa pesukoneen tehdä työ. Huonosti hoidetut pesukoneet ja harjat kuluttavat ja naarmuttavat auton maalipintaa. Jos käyttää säännöllisesti pesukonetta harjaton pesukone on paras vaihtoehto. Pinttynyttä likaa vastaan kuten bitumia tms. harjaton pesukone ei pysty irrottamaan. Parhaimman pesutuloksen antaa käsin suoritettava pesu.
Miten pestään
Parhaaseen pesutulokseen pääsee ainoastaan runsaalla veden käytöllä sekä käyttämällä hyvälaatuisia pesuaineita. Likaisen auton maalipinnassa on pienen pieniä hiekanjyväsiä sekä muita tiestä irronneita hiukkasia. Ilman runsasta veden käyttöä maalipinta kuluu ja naarmuuntuu sekä pesutulos jää useimmiten huonoksi.
Mitä kauemmin lika, varsinkin talvella maantiesuola vaikuttavat auton maalipintaan niin, sitä huonommin pinttynyt lika irtoaa pesussa. Pinttyneen lian irrotukseen tarvitaan varsin usein liuotinpesuainetta. Emäksisen pesuaineen annetaan vaikuttaa maalipintaan muutama minuutti jonka jälkeen pinttynyt lika irtoaa jo sangen helposti maalipinnasta.
Jotta saavutettaisiin hyvä pesutulos niin se edellyttää lähes aina mekaanista lian irrotusta. Pesuaineen annetaan taas vaikuttaa muutamia minuutteja varoen kuitenkin pesuaineen kuivumista maalipintaan. Itse pesuun kannattaa käyttää hyvälaatuista pesusientä tai harjaa. Pesusienen tai harjan käyttö ei saa olla kuitenkaan liian voimakasta jottei maalipinnassa olevat pesun kohteena olevat epäpuhtaudet eivät vaikuta hiomapaperin tavoin maalipintaan.
Auton pesu tuntuisi luonnollisesta aloittaa kattopinnoista ja siirtyä konepellin ja takaluukun kautta yhä alemmas auton kylkiin ja helmoihin asti. Auton pesu kannattaa kuitenkin aloittaa auton alaosista ja auton helmoista ja puskureista. Jos peset auton ylhäältä alaspäin tekniikalla niin voi olla , että irronnut lika jättää alaspäin valuessaan maalipintaan raitoja ja haalistumia ja edessä saattaa olla jopa entistä suuritöisempi maalipinnan pesu ja jopa vahaus.
Auton vahaus
Vahaus on pitkällä tähtäimellä ainoa oikea tapa suojata auton maalipinta auringon ultraviolettisäteilyltä sekä ilman ja tien epäpuhtauksilta. Vahatun ja hoidetun auton maalipinnasta lika irtoaa pesussa paremmin ja vähemmällä vaivalla kuin vastaavan hoitamattoman auton. Sen lisäksi autoa on miellyttävämpi pitää ja sen jälleenmyyntiarvokin on parempi hyvän ja siistin maalipinnan ansiosta.
Auton maalipinnan vahaus kannattaa suorittaa auton käytöstä ja pesujen määrästä riippuen vähintään pari kolme kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Keväällä suoritettavavahaus suojaa auton maalipintaa auringon ultraviolettisäteilyltä kun taas syksyllä suoritettava vahaus antaa suojan maantiesuolan sekä hiekan vaikutuksille.
Ajanvaraus puh. 09 454 3140