Kirkkoparkki Oy

Lähde: Töölöläinen -lehti 8.8.2010

Parkkihallin uusi isäntä

Nervanderin väestönsuojassa toimivaa parkkihallia isännöi 1.10.2010 alkaen Aki Seeckin johtama Kirkkoparkki.

Nervanderin väestönsuoja levittäytyy maan alla laajalle alueelle Etu-Töölöön Temppeliaukion kirkon ympäristön kallioiden uumeniin. Kallioluolasto louhittiin sodan kriittisinä vuosina väestönsuojaksi 6000 ihmiselle. Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen hallinnoimat väestönsuojat on valjastettu normaaliaikoina hyötykäyttöön. Nervanderin luolastossa on toiminut vuodesta 1979 alkaen pysäköintihalli.

Noin 300 autoa paikoittavan hallin uutena operaattorina aloittaa 1.10.10 Kirkkoparkki Oy, joka voitti kaupungin järjestämän tarjouskilpailun. Valinkriteerinä oli rahan ohella kyky tarjota hyvää palvelua. Toimitusjohtaja Aki Seeckille Töölö on tuttu kotikaupunginosa. "Itselläni oli vuosikausia 90-luvulla oma nimikkoparkkipaikka Nervanderin pysäköintiluolassa. Pidän tärkeänä, että autoni on suojassa ilkivallalta ja säiden oikuilta", Seeck sanoo. Seeck on kadettikoulun suorittanut kapteeni, EVP. Varusmiesaikanaan vuonna 1993 SP-komppaniassa palvellut Seeck yöpyi Nervanderin kallion suojassa makuupussissa kaupunkimarssin yhteydessä.

Seeck kaihtaa radikaaleja muutoksia ja lupaa hallissa aikaisemmin pysäköinneille hintatason pysyvän ennallaan. Sen sijaan palvelua ja turvallisuutta tullaan kehittämään hänen johdollaan. Hallissa tulee olemaan virka-aikana miehitys. Muulloin asiakkaita palvellaan puhelimitse kellon ympäri. Automaattinen kulunvalvonta ja kameravalvonta pönkittävät turvallisuutta. "Haluamme olla etutöölöläisten oma parkkipaikka, jonne ovat tervetulleita niin perheautoilijat kuin dollarihymyjen omistajat. Halli on ollut perinteisesti myös ammatti-autoilijoiden suosiossa. Palvelun painopiste tulee olemaan pitkäaikaisissa sopimuksissa", Seeck sanoo.

Nervanderinkadun ramppi imaisee autoilijan hallin syövereihin 31 metrin syvyyteen. Syvällä maan alla on viileää. Parkkipaikat sijoittuvat kätevään rivistöön käytävien varrelle. Kullakin asiakkaalla on oma nimikkoruutunsa. Seeck lupaa jatkaa hyväksi havaittua käytäntöä. Hallista pääsee ulos hissillä Temppeliaukion kirkon pääoven vierelle tai portaita kapuamalla joko Runeberginkadulle Sammonpuistikkoon tai Arkadiankadun tuntumaan Aurorankadulle.